Tervetuloa lukemaan ensimmäistä juttua koskien Normaalikoulun ja Ojoisten koulun yhdistämistä! Toivottavasti saan tällä tavalla linjat auki huoltajille ja muille kiinnostuneille. On erittäin tärkeää tämän haastavan operaation onnistumiselle, että tieto kulkee kaikille, jotka siitä ovat kiinnostuneet. Minulla ei toistaiseksi ole parempaa keinoa saavuttaa Normaalikoulun nykyisiä huoltajia, koska Wilma-yhteyttä ei vielä ole.

Toivottavasti olet löytänyt myös uuden koulun nettisivut. Ne löytyvät osoitteesta www.hameenlinna.fi/uusikoulu Siellä on paljon perustietoa uudesta koulusta.

Asiaan. Uuden koulun nimikilpailu on päättynyt 16.12. Nimiehdotuksia tuli n. 60 kpl. Noin puolet vastanneista piti parhaimpana vaihtoehtona Seminaarin koulua. Täytyy myöntää, että olen koko ajan toivonut, että koulusta tulisi nimenomaan Seminaarin koulu. Nimi olisi lyhyt ja selkeä sekä ennen kaikkea ottaisi huomioon kampuksen arvokkaan historian. Käytännössä nimi uudelle koululle annetaan lautakunnan kokouksessa 17.1. Siihen asti joudumme käyttämään uusi koulu-termiä.

Viime perjantaina 16.12. oli tärkeä kokous. Koulurakennusten omistajan Suomen Yliopistokiinteistöjen edustajat, heidän arkkitehtinsa, kaksi tilaajaa, tilapalveluiden edustaja ja minä kävimme keskustelua kiinteistöjen vuokraamisesta ja mahdollisista remonteista. Aiesopimus sovittiin allekirjoitettavaksi ja mikä tärkeintä, vihdoin sovittiin, mitkä tilat kaupunki tulee vuokraamaan. Kaupunki vuokraa nykyisen Normaalikoulun kaikki tilat, OKL:n vanhan puolen sekä uudelta puolelta ruokalan ja liikuntasalin. Olin tähän päätökseen erittäin tyytyväinen. Saimme ne tilat, jotka halusimmekin.

Ruokailutilat ovat isolle oppilasmäärällemme liian pienet. Siksi oli tärkeää, että arkkitehti oli kokouksessa mukana. Hän tulee suunnittelemaan Normiksen ruokailutilan vastaamaan uutta tarvetta. Samalla pohdittavaksi tulee ns. opettajanhuoneen, eli henkilökunnan taukotilojen sijainti. Toivon, että saamme rehtorin työhuoneen pois nykyisestä paikastaan, en halua olla eristettynä muusta henkilökunnasta omassa toimistohuoneessa. Haluaisin olla muun henkilökunnan kanssa samassa tilassa. Hahmottelimme jo uutta, modernia avotoimistosysteemiä... Katsotaan... Meillä on myös tiedossa, että tarvitsemme vammaisille oppilaillemme mm. heille soveltuvia wc-tiloja. Lisäksi siellä täällä on tarve pienemmälle remontille. Aloitamme näiden suunnitelmien työstämisen 21.12. aamulla, kun oppilaamme viettävät viimeistä juhlallista tilaisuutta ennen joululomaa. En pääse valitettavasti siihen mukaan! No, Ojoisten isommat joulujuhlat ovat onneksi jo 19.12. illalla.

Koko suunnittelu/valmistelu/siirto operaation ohjausryhmä on kokoontunut jo kaksi kertaa. Työryhmiä on useita, itse kuulun yhdeksään eri työryhmään. Ei siitä tässä sen enempää; itsellä on hyvä olo siitä, että työ on vihdoin alkanut. Loppusyksy meni odotellessa, että saadaan tilat selville ja työnjako tehtyä. Nyt ovat monet askelkuviot sovittu ja homma on käynnissä.

Viestintäsuunnitelman teko oli yksi tärkeimmistä. Sen teimme yhdessä Tiina Vahtokarin ja Kaisa Paavilaisen kanssa.  On hienoa tehdä töitä todellisten asiantuntijoiden kanssa!

Olette ehkä ihmetelleet, miksi on ollut niin hiljaista uuden koulun asioiden kanssa lautakunnan päätöksen jälkeen. Oli paljon sovittavia asioita ja saatava edes joitakin asioita selväksi ennen kuin oli mitään kerrottavaa. Nyt tiedottaminen on alkanut ja jatkuu säännöllisesti aina kun asiaa on. Koulun uusilla nettisivuilla on kohta Miten voit vaikuttaa. Tutustu siihen tarkoin, jotta saamme sinun mielipiteesi selville.

Työ uuden koulun muodostamiseksi on todenteolla alkanut! Ole aktiivinen ja osallistu face to face-tapaamisiimme (tieto nettisivuilla kohdassa Miten voit vaikuttaa) sekä kommentoi kirjoituksia ja suunnitelmia!

Kirjoitan ennen joulua vielä uusimmat tiedot ensi viikon kokouksistamme.