Edellinen tekstini herätti paljon kommentointia, hienoa! Vastaan kommentteihin tekstini lopussa.

Viime tekstissä jo hieman sivuttiin painotusasiaa. Jatkuvatko olemassa olevat painotukset? Tiedossa on, että nykyisellä Normaalikoululla on musiikin painotusluokka kolmannella ja kuudennella luokalla sekä kuvataiteen painotusta 2. luokalla. Ennen loppiaista olemme erinomaisessa yhteistyössä tilaajan kanssa päätyneet ehdottamaan lautakunnan hyväksyttäväksi seuraavanlaista systeemiä:

  • nykyiset painotukset jatkuvat
  • ensi syksynä laajennamme tarjontaa seuraavasti: musiikkia painottava luokka aloittaa joka toinen vuosi ja kuvataidetta joka toinen vuosi. Joko musiikkia tai kuvataidetta painottava luokka siis aloittaa joka vuosi 
  •  uutena painotusluokkana aloittaa englannin kieleen painottava luokka. Uusi englantia painottava luokka aloittaa joka syksy.

Tämä lautakunnalle ehdottamamme painotuspolitiikkamme sallii nykyisten luokkien jatkon, mutta laajentaa tarjontaa merkittävästi. Nykyisellä Normaalikoululla musiikin painotus on ymmärtääkseni alkanut joka kolmas vuosi ja kuvataiteen joka kuudes vuosi. Nyt meillä ko. aineiden painotukset alkavat vuorovuosina. Englannin painottaminen on vastaus huoltajien toiveeseen sekä toki myös oma mielenkiinnon kohteeni.

Yleisopetuksen 1. luokan luokkia tulee olemaan 5 kpl, joista siis yksi on englantipainotteinen, yksi musiikkipainotteinen ja loput ns. tavallisia luokkia. Toivotaan, että lautakunta antaa hyväksynnän painotuspolitiikallemme, jolloin voimme aloittaa täydellä teholla heti elokuussa. Myöhemmin palaan siihen, miten luokille voi hakea. Kyseiset painotukset pystymme tekemään tuntikehyksemme puitteissa.

 Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että rekrytoinnissa otamme huomioon englantia taitavien luokanopettajien sekä musiikin- ja kuvataiteen osaajien tarpeen. Kuuden vuoden kuluttua meillä on nimittäin jatkuvasti kuusi kpl englannin kielen painotusluokkia sekä kolme kpl musiikin ja kuvataiteen painotusluokkia! Olen erittäin tyytyväinen tähän ratkaisuun, suuri kiitos tilaajapäällikkö Antti Karrimaalle sekä palvelujohtaja Mika Mäkelälle, joiden kanssa hiihdämme selvästi samaa latua! 17.1. lautakunnan kokouksen jälkeen olemme viisaampia; saammeko lähteä suunnittelemaan ja rekrytoimaan väkeä tältä pohjalta. Kun vielä lisätään, että tarjolla on myös ruotsinkielistä perusopetusta antava luokka sekä A2-kielen vaihtoehtoina ainakin nyt alkuvaiheessa saksa ja ranska, voidaan todeta kielitarjonnan olevan varsin kattava. Toki vahvaa perusopetusta tulemme tarjoamaan kaikissa aineissa, emmekä tyydy ratsastamaan vain kielillä.

Kommenttien vastauksia:

Mielipiteitä talokokonaisuuksien luokkajaoista tuli paljon. Kiitoksia niistä, hyviä mielipiteitä. Mielipiteenne tulostetaan keskustelumme pohjaksi, kun henkilökuntamme kanssa työstämme asiaa. Palataan asiaan torstaitorilla.

Torstaitori ei ole tarkoitettu vain Ojoisten huoltajille, vaan kaikille! Sekä Ojoisten että Normaalikoulun huoltajille ja muille kiinnostuneille.

 Kirjastotilan lasiseinäkommentit olivat hyviä huomioita. Se on totta, että läpinäkyvyys ei ole aina pelkästään positiivinen asia, mielipiteitä tuli puolesta ja vastaan. Mielenkiintoista!  Otetaan asia esille arkkitehdin kanssa. Joka tapauksessa kirjastosta tehdään aivan uusi ja erilainen kokonaisuus, johon valo, jonkinlainen läpinäkyvyys (haluttaessa) ja muunneltavuus tuovat tärkeät mausteensa.

 Luokkakokoja ei tulla suurentamaan saadaksemme painotuksia.

 Liikuntarajoitteiset oppilaamme otetaan varmasti huomioon!

 Kummitoimintaa tullaan jatkamaan ja kehittämään.

 Joidenkin toive siitä, että Normaalikoulun nykyisten oppilaiden luokat sijaitsisivat ensi elokuussakin nykyisillä paikoillaan ja Ojoisten luokat sijoitettaisiin OKL:n tiloihin ei tule valitettavasti toteutumaan. Luokkakokoonpanot pidetään ennallaan, mutta luokkien sijainnit ”sekoitetaan” pedagogisesti järkeviksi talokokonaisuuksiksi.

 Vinkki draamakasvatuksen lisäämisestä oli mainio. Pistän sen korvan taakse.

 Kiitos runsaista mielipiteistä! Jatketaan yhteistyötä samalla tavalla!

 

Muistathan, että 19.1. on ensimmäinen rehtorin torstaitori klo 18 todennäköisesti Normaalikoulun vanhan puolen Norssisalissa. Varmistan paikan vielä, seuraa www.hameenlinna.fi/uusikoulu ja sieltä sivu Miten voit vaikuttaa? Kaikki ovat tervetulleita!

 Samalta sivulta löydät kutsun koulumatkan vaaran paikkojen kävelykatselmukseen Ojoisilta Normikselle 2.2. klo 7.30 alkaen.  Tämä kiinnostanee vain Ojoisten huoltajia, mutta kaikki ovat tervetulleita!

 Mukavaa ja energistä kevätlukukauden alkua!