2.6. laulettiin Ojoisten koulun viimeinen Suvivirsi.  Hetki oli sykähdyttävä ja sisälsi suuria tunteita. Varmasti samanlainen tilanne on ollut Normaalikoulun kevätjuhlissa. Kummankin koulun tie on päättynyt ja nyt todenteolla uusi koulu konkretisoituu meille kaikille.

Kuluneella viikolla tein merkittäviä kalustohankintoja Seminaarin koululle. Pedagogiset tavoitteemme ovat korkealla. Se edellyttää myös koulun varustelutason nostamista lähemmäs nykyajan vaatimuksia. Tilasin isohkon määrän interaktiivisia Smartboard-tauluja oheislaitteineen. Vain jokunen luokka on syksyn alkaessa enää ilman nykyaikaista interaktiivista taulua. Aiemmin tehdyn päätöksemme mukaisesti emme perusta ns. atk-luokkaa lainkaan. Meillä tietokoneet (läppärit) liikkuvat kärryissä luokkiin oppilaiden luo. Koneita pitää voida käyttää missä vain, ei ainoastaan atk-luokassa. Kiinteiden atk-luokkien aika on ohi. Läppäreitä  tilasin myös merkittävän määrän sekä läppärikärryjä.
Riittävä viestintä on aina hankalaa, sekä isossa että pienessä koulussa. Sisäisen viestinnän tehostamiseksi saamme koulullemme info-tv-järjestelmän. Tilaamamme viisi näyttöruutua sijoittelemme ympäri koulukokonaisuutta.
Tulemme tilaamaan myös luokkakalusteita sekä yleisten tilojen kalusteita varsin suuren määrän. Ne näette sitten syksyllä koulujen alettua.
-----------------------------
Ojoisille rakennettavan Lasten talon (uusi päiväkoti + 4 koululuokkaa) tilanne on mielenkiintoisessa vaiheessa. Tutkimme kuluneella viikolla jätettyjä tarjouksia, millainen Lasten talo Ojoisille rakennettaisiin. Lautakunta päättää lähipäivinä, mikä arkkitehtien ehdotus voittaa. Rakentaminen alkaa syksyllä. Mielenkiintoista! Ojoisten kaupunginosa tulee saamaan pitkään odotetun, upean päiväkodin ja Seminaarin koulun sivupisteen. Lasten talossa tullaan mm. tekemään korkeatasoista yhteistyötä eskareiden ja alkuopetusluokkien kesken.  
-----------------------------
Seuraavassa blogissani kerron uusien opettajien nimet. Haussa on kieltenopettaja, kaksi  luokanopettajan sijaisuutta, resurssiopettaja ja autismiryhmän opettaja.  
 
Seminaarilla tehdään tällä hetkellä rakennusmiesten toimesta töitä aika isolla pensselillä. Normaalikoulun ruokalassa oli mm. kaksi pientä traktoria sisällä kuljettamassa purkujätettä ulos. Tulosta myös syntyy. Sisätiloissa näyttää jo aivan erilaiselta, tilaa on syntynyt paljon lisää. Hyvältä näyttää!