Nyt on minullekin koittanut se hetki, jolloin jään pienelle lomalle. Ei ole minun työhistorialleni osunut aikaisemmin näin kiivasta talvea ja kevättä. Huh, huh, töitä on tehty! Toki on saatu paljon aikaiseksikin. Apulaisreksi Jonin ja koulusihteeri Aliisan kanssa on hallinnon tilapäisissä tiloissa täällä Seminaarin koululla kesäkuun ajan tehty porukalla valtava työrupeama! Kiitos mahtaville, ahkerille ja osaaville työkavereille isosta työmäärästä!

Oli minulla muutakin asiaa. 6A-luokalle on valittu opettaja. Tilannehan oli se, että 6A-luokan opettaja on Jukka Virtanen (alun perin Marleena Roos, joka valitsikin toisen kaupungin), mutta hän on virkavapaalla joulukuun loppuun saakka. Sijaisena jouluun saakka työt luokan kanssa aloittaa luokanopettaja Anu Tiilikainen. Hän on monille tuttu Normaalikoulun vanhempainyhdistyksen puheenjohtajuudesta. Anu on juuri valmistunut luokanopettajaksi, joten tervetuloa Anu Seminaarin koululle!

Autismiopetuksen toisena opettajana jatkaa määräaikaisena koko lukuvuoden Suvi Will.  Suvi on toiminut tämän lukuvuoden samassa tehtävässä, joten Suvi on meille tuttu. Autismiopetus jatkaa Ojoisilla syyslukukauden ajan ja muuttavat sitten joulun jälkeen valmistuviin tiloihin Seminaarille.

Kalustohankinnat ovat jatkuneet kesäkuussa. Arkkkitehdit työstävät vielä monia kalustovalintoja. Kaikki lienee valmista elokuussa…

Opettajat ja kouluohjaajat, kirjoitan teille kirjeen heinäkuun puolen välin jälkeen. Silloin katse on jo tiukasti elokuussa…

Kiitän kaikkia toimijoita, työkavereita ja huoltajia tähän astisesta! Jään hyvillä mielin kahden viikon lomalle. Pakko huokaista hetken ja jatkaa töitä sitten 16.7. Puheluni kääntyvät apulaisreksi Joni Tikkalalle lomani ajan. Koulun johto on siis tavoitettavissa koko kesän ajan.

Nettisivujamme on työstetty aivan uusiksi yhdessä viestintäosaston Kaisa Paavilaisen kanssa. Kaisalle suuri kiitos! Meille tulee upeat sivut, mutta ne toimivat täysin vasta heinäkuun loppupuolella. Rupean kirjoittamaan niitä heinäkuun puolen välin jälkeen.

Juuri tullut sisäilmatiedote on juttuni lopussa. Palaan sisäilma-asioihin myöhemmin saatuani lopullisen raportin käsiini.

Nyt putsaan pöytäni ja lähden lomalle! Palataan asiaan heinäkuun puolessa välissä!
Aurinkoisia kelejä toivottaen,
Pasi

---------------------------------------------------------------------------


 

TIEDOTE 26.6.2012 Sivu 1 / 2

Uimalankatu 1, 5. krs, 33540 Tampere [email protected] PL 310, 33101 Tampere www.sykoy.fi Puhelin 0207 424 010 Y-tunnus 22686373

Hämeenlinnan Seminaarin ja Normaalikoulun rakennusten korjaukset ovat alkaneet ja lisäselvi-tyksiä tehdään

Seminaarin ja Normaalikoulun rakennuskokonaisuudessa suoritettiin talven ja kevään aikana sisäilma- ja rakennusteknisiä selvityksiä. Tehdyillä tutkimuksilla ja selvityksillä kerättiin tietoja rakennusten sisäilman laatuun ja kiinteistöjen kuntoon vaikuttavista tekijöistä peruskorjaustarpeiden määrittämiseksi. Rakennus-teknisten selvitysten yhteydessä joistakin rakenteista tuli ilmi lisäselvitystarpeita. Nämä rakenteet tutkitaan ja tarvittavat korjaustoimenpiteet suoritetaan. Koulujen alkaessa käyttöön otetaan ne tilat, jotka on korjat-tu. Tutkimusten tuloksista pidetään erillinen purkutilaisuus syksyllä 2012.

Seminaarin lisärakennuksen ulkoseinäelementtien alapäät ja kylmiön lattiat vaativat korjausta

Rakennetutkimukset osoittivat, että Seminaarin lisärakennuksen ulkoseinäelementtien alapäät ulottuvat maanpinnan alapuolelle. Rakenteessa ei havaittu tutkimuksissa merkittäviä mikrobivaurioita. Rakenteen kosteusrasitusta pienennetään uusimalla salaojat, tekemällä perusmuuriin vesieristys ja järjestämällä villati-lan tuuletus. Mahdolliset ilmavuodot ulkoseinän eristekerroksen läpi sisätiloihin estetään tiivistyskorjauk-sin. Liikuntasalia ei tällä hetkellä voida tutkia tarkemmin varastokäytön vuoksi, joten siellä tarvittavat tut-kimukset ja tiivistyskorjaukset toteutetaan muiden tilojen korjausten jälkeen syyslomiin mennessä. Tiivis-tyskorjausten onnistuminen varmennetaan merkkiainekokein.

Lisärakennuksessa tehtävien purkutöiden yhteydessä keittiön kylmiötilojen alla olevien puurakenteiden uusiminen on jo käynnissä.

Koulusiiven pienessä kellarikerroksessa on kosteuden jättämiä jälkiä. Kosteusrasitus poistuu ulkopuolisten korjausten myötä. Tiloista poistetaan tasoitteet ja pinnat kuivataan ja desinfioidaan.

Seminaarin C osan kellaritiloihin tehtäviä toimenpiteitä suunnitellaan, koska tällä hetkellä tilat eivät sovellu käyttöön.

Normaalikoulun ilmanvaihtojärjestelmät vaativat puhdistusta

Normaalikoulun pää- ja lisärakennuksen tuloilmajärjestelmät todettiin likaantuneiksi. Ilmanvaihtojärjestel-mien nuohoustarve on kartoitettu ja järjestelmät puhdistetaan. Puhdistuksen yhteydessä varmistetaan myös äänenvaimentimien kunto.

Normaalikoulun lisärakennuksen sekä auditorion seinärakenteet todettiin hyväkuntoiseksi. Talvella tehtyjen tutkimusten eräiden tilojen mikrobitulokset edellyttivät lisäselvityksiä. Kevään aikana tehdyissä rakennus-teknisissä selvityksissä todettiin, että tiloissa ei ole epätavanomaisia mikrobilähteitä.

Välittömät korjaustarpeet on kartoitettu ja ne korjataan, osaan tiloista tehdään lisäselvityksiä

Tutkimuksissa ilmi tulleet välitöntä korjausta vaativat asiat kuten vesivuodot ja kosteusvauriot korjataan kesän ja syksyn aikana. TIEDOTE 26.6.2012 Sivu 2 / 2

Uimalankatu 1, 5. krs, 33540 Tampere [email protected] PL 310, 33101 Tampere www.sykoy.fi Puhelin 0207 424 010 Y-tunnus 22686373

Lisäselvityksiä tehdään Seminaarin lisärakennuksen aulassa siellä tapahtuneen työnaikaisen vesivahingon takia, tulevien iltapäivätoiminnan tilojen väliseinärakenteisiin, koulusiiven 3. kerroksen lattiarakenteisiin sekä liikuntasalin ja koulusiiven välisen nivelosan vesikattorakenteisiin liittyen. Lisäksi auditorion lattiara-kenne tarkastetaan. Nämä lisäselvitykset valmistuvat viimeistään elokuun alussa. Jos rakenteissa paljastuu sisäilmaselvityksissä vaurioita, kyseisiä tiloja ei luovuteta käyttäjälle ennen korjausten suorittamista.

Lisätiedot:

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy, Johtava kiinteistönpidon asiantuntija, Jarmo Perkiö, [email protected]

Suomen Yliopistokiinteistöt Oy omistaa, rakennuttaa ja vuokraa tiloja yliopistojen ja korkeakoulujen tarpeisiin pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Kiinteistöalan tutkimus- ja kehityshankkeet ovat vahvasti läsnä yrityksen toiminnassa ja yritys on mukana kehittämäs-sä kampusalueita kokonaisuuksina. Tavoitteena on kehittää innovatiivisia oppimisympäristöjä, jotka tukevat tutkimustyötä ja opis-kelua.