Viikko koulun alkuun. Käytäviä ja koulun tiloja katsellessa tuntuu, että aika yksinkertaisesti loppuu kesken. Fakta on silti se, että tilat valmistuvat sovitun mukaisesti. Meillä oli tänään käyttöönottotarkastus, jossa kaikki muu oli kunnossa, paitsi sähkötyöt. Sähkötyöt tulevat hieman perässä, mutta ovat varmasti kunnossa koulun alkaessa. Suurempi huoli on tavarapaljous käytävillä, auloissa ja liikuntasaleissa. Entisten omistajien muutto on vasta alkanut elokuun puolella. Tavaraa on vielä runsaasti tiloissamme ja joudumme todella venymään, että tilat ovat ensi viikolla esittelykunnossa. Yliopiston muuton hitaus on ollut epämiellyttävin yllätys, mutta eiköhän sekin valmiiksi saada.
Opettajat ovat aloittaneet oman luokkansa sisustuksen ja kaluston valitsemisen ja merkkaamisen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että opettajat käyvät välivarastonamme olevassa liikuntasalissa valitsemassa itselleen luokkakaluston ja muuttomiehet kantavat ne luokkiin. Oppikirjat ja – materiaalit ovat pääosin jo luokissa. Päivittäin tavaraa siirtyy valtavia määriä paikasta toiseen. Ehdimme kyllä valmiiksi, mutta tiukille vetää.
Torstaina 9.8. alkaa opettajien kolmen päivän suunnittelu- ja koulutuspäivät. Sen jälkeen olemme valmiit ottamaan tärkeimmät, eli oppilaamme vastaan. Oppilaita on kesän aikana tullut lisää kolmisenkymmentä. Vetoa kouluun tuntuu olevan!
--------------------
Tapasimme heinäkuussa Mika Walkamon kanssa, joka on yksi koulumme huoltajista. Meillä oli erittäin mielenkiintoinen tapaaminen, jossa pohdimme huoltajien mahdollisuutta tukea myös taloudellisesti koulun toimintaa ja kehittymistä. Mika haluaisi kerätä joukon huoltajia yhteen, joilla on hyvät suhteet mm. yritysmaailmaan ja sitä kautta etsiä taloudellista tukea joillekin valitsemillemme projekteille tai hankinnoille. Kiitos Mikalle mielenkiintoisista ajatuksista ja tuen tarjoamisesta. Hän pyysi kirjoittamaan, että huoltajat, jotka tunnistivat itsensä tekstistä ottaisivat yhteyttä joko häneen tai minuun, rehtoriin.
 
Ajatuksenamme oli myös pyytää eri alojen osaajia kummeiksi. Olisi upeaa saada taiteilijoita, kirjailijoita, urheilijoita, laulajia, muusikoita, tähtitieteilijöitä, biologeja, historioitsijoita, fyysikoita, mediaosaajia, puutarhureita yms. ja yms. Haluaisitko mukaan koulumme kummitoimintaan? Tulisit kerran pari (toki enemmänkin) vuodessa ohjaamaan oppilasryhmiämme ja/tai kertomaan omasta alastasi. Voimme suunnitella toimintaa yhdessä. Ilmoittaudu rohkeasti kummiksemme! Ota yhteyttä reksiin.
 
Uskon, että aika on kypsä sillekin ajatukselle, että koululla voisi olla sponsoreita tai taloudellisia tukijoita. Olisiko siitä kenellekään haittaa, jos tukijoilla ei ole mitään vaatimuksia?  Olen pohtinut asiaa paljon, enkä näe sponsoroinnille moraalisia esteitä. Koulujen talous Suomessa on nykyään varsin tiukkaa, joten sponsoritoiminnalla voisimme vauhdittaa huomattavasti joitakin hankintojamme tai toimintaamme.  Mielenkiintoista, katsotaan kuinka te huoltajat asiaan suhtaudutte.
----------------------------
Sisäilma-asiaa. Oppilaiden ns. kotiluokista ei ole löytynyt sisäilmaongelmia. Ilmastointia on parannettu huomattavasti viime keväästä. Ilmastointilaitteet olivat tiensä päässä ja nyt koko koulukiinteistön alueella on hyvä ilmastointi. Olen muutenkin erittäin tyytyväinen Suomen yliopistokiinteistöjen tapaan hoitaa sisäilma-asioita. Heillä on vakuuttava toimintamalli myös jatkolle. Homma ei siis lopu rakentamisen päättymiseen. 
Sitten huonot uutiset. Entisen Normiksen musiikkiluokan katto vuotaa. Eräänä aamuna oli iso lammikko vettä lattialla. Korjaustyöt ovat jo alkaneet ja saadaan päätökseen elokuun lopussa. Emme siis pääse musiikkiluokkaan elokuun aikana. Saamme kuitenkin terveilmastoisen musiikkiluokan.
Entisen OKL:n liikuntasalissa on ainakin yhden seinän kohdalla vakavia ongelmia. Mittauksissa on havaittu suuria kosteus- ja itiöpitoisuuksia rakenteissa. Mittaukset on laajennettu koskemaan nyt koko salia ja tulokset saamme n. kahden viikon kuluttua. Tavoitteena ovat kuitenkin sellaiset korjaustoimenpiteet, joilla sali olisi käytössämme tulevan kouluvuoden ja menisi sitten täydellisen, laajan remontin alle ensi vuoden huhtikuussa. Kirjoitan tarkemmin elokuun lopulla, minkälaisia korjaustoimenpiteitä tehdään ja oliko kosteusongelmat vain yhden seinän alueella.
Toivottavasti saamme käyttöömme jo syyskuussa. Liikunnanopetuksemme kärsii muussa tapauksessa erittäin suuren tappion, mikäli olemme ilman salia koko syksyn ja talven. Myös kaupunkilaisten salivuorot kärsivät siinä tapauksessa ison kolauksen.
Niin, koulu alkaa siis 14.8. Tapaamme oppilaat ja saattajat koulun pihalla klo 9. Tullessanne koulun piha-alueelle teille neuvotaan mihin suuntaan teidän tulisi mennä. Kaikki oppilaat kerätään oikeisiin ryhmiin jo pihalla ja toimintaa ohjataan monesta pisteestä. Ei tarvitse siis jännittää, että mihin minun pitää mennä ensimmäisenä kouluaamuna. Tuo tullessasi hyvää ja uteliasta mieltä sekä koulunkäynnin iloa!
 
Muuten, pidän ensimmäisen torstaitorin heti 16.8. illalla klo 18 koulumme isommassa ruokalassa (ex Normiksen ruokala), jotta saan vastattua päällimmäisiin kysymyksiinne mahdollisimman pian koulun alettua. Nähdään siellä!