Olemme ottaneet uusia askeleita suunnittelussa eteen päin. Ensin kuitenkin kommenttien kommentointia.

Kiitos tulleista kommenteista. Niissä oltiin huolestuneita liikennejärjestelyistä. Se on aiheellinen huoli. Yhteydet liikennejärjestelyistä vastaavaan on jo otettu. Tulemme kävelemään yleisimmät reitit läpi ja suunnittelemaan tarvittavia toimia, mm. liikennevaloja, hidasteita yms. Palaan liikenneasioihin myöhemmin, jolloin pyydän teiltä näkemyksiä vaaran paikoista ja parannusehdotuksista. Tämä asia otetaan vakavasti ja pääsette kertomaan näkemyksenne asioista. Mahdollisimman turvallinen koulumatka on erittäin tärkeää.

Tänään tapahtunutta

Tänään meillä oli Normaalikoulun ja OKL:n tilojen katselmus yhdessä tilaajan, tilapalveluiden, Yliopistokiinteistöjen edustajan sekä arkkitehdin kanssa. Tarkoituksenamme oli vielä varmistaa, mitkä tilat vuokraamme sekä pohtia remonttien ja muutostöiden tarpeellisuutta ja aikataulua. Kierroksemme oli perusteellinen ja hyvä. Teimme joitakin tärkeitä linjauksia, joista arkkitehti laatii vaihtoehtoehdotuksia. Pohdimme ruokalakysymystä; haluammeko yhden ison ruokalan vai kaksi erillistä ruokalaa? Päädyin ehdottamaan kahta ruokalaa. Toinen olisi Normaalikoulun nykyinen ruokala, jota laajennettaisiin käytävän ja hallintohuoneiden suuntaan. Toinen ruokala jäisi pysyvästi OKL:n uudelle puolelle, jota laajennettaisiin vieressä sijaitseviin aulatiloihin. Perustelen kahden ruokalan linjaustani sillä, että näin saisimme kaivattua rauhallisuutta ruokailutilanteisiin ja sinne siirtymisiin. Lisäksi matka OKL:n puoleisista tiloista ruokailemaan Normiksen puolelle on aika pitkä. 700 ruokailijaa yhdessä ruokalassa puolentoista tunnin aikana ei kuulosta houkuttelevalta, vaikka olisi isokin ruokala. Mitä mieltä sinä olet? Kerro ajatuksesi kommenteissa. Mitään ei ole vielä sovittu, vain alustavasti suunniteltu.

Toinen kovasti pohdituttava asia on henkilökunnan ja hallinnon tila, ns. opehuone + rehtorin ja muun johdon tilat. Nykyinen opehuone on aivan liian pieni ja itse haluan olla siellä missä muutkin ovat, en erillisessä kopissa. Haluan nykyaikaisen "monitoimiavotoimistotilan", jossa on asianmukaiset neuvottelutilat, työtilat henkilökunnalle sekä esim. puheluiden puhumiseen soveltuvat tilaratkaisut. Päädyimme pohtimaan nykyisen Normiksen opehuoneen laajentamista käytävän sekä terveydenhoitajan huoneen suuntaan. Tällöin saisimme kaivattua lisätilaa. Katsotaan, arkkitehti piirtää vaihtoehtoja... Terveydenhoitajalle on useita tilavaihtoehtoja.

Toinen henkilökunnan "monitoimiavotoimistotila" tulisi OKL:n nykyiseen hallintotilaan poistamalla nykyiset pienet huoneet ja tilalle laaja kokonaisuus. Odotan mielenkiinnolla arkkitehdin vaihtoehtoja. Kun piirustukset saan, esitän ne myös teille rehtorin torstaitorilla.

Arkkitehti pohtii myös tilojen esteettömyyttä, wc-tilojen soveltumista myös vammaisille lapsille yms. Tämä on meille erittäin tärkeä asia.

OKL:n kirjastoon suunnittelemme huikeaa kaksikerroksista 4-5 luokkatilan kokonaisuutta. Odotan innolla piirustuksia!

Kaikki nämä edellä mainitsemani asiat aukeavat luonnollisesti teille vasta sitten, kun pääsette tiloihin tutustumaan. Te, jotka ette tiloja tunne, älkää huolehtiko. Järjestämme "kiertoajelun" tulevissa tiloissamme talven aikana, todennäköisesti helmikuussa.

Seuraavaksi rupean sijoittamaan luokkia tiloihin. Se tärkeä vaihe, koska se on mitä suurimmissa määrin pedagoginen ratkaisu. Miten saamme toimivia, pedagogisesti järkeviä ja rauhallisia kokonaisuuksia? Mihin yhteisopettajuusluokkamme, mihin pienluokkia? Kysymyksiä on paljon, onneksi tukenani tässä pohdinnassa on koulumme suunnitteluryhmä ja koko loistava henkilökuntamme. Palaan tähän asiaan tammikuun loppupuolella.

Mihin Normiksen nykyiset luokat?

Minulta on moni kysynyt, jäävätkö nykyiset Normiksen luokat niihin luokkiin, jossa nyt ovat. Koska en halua "kahta koulua" uuteen kouluumme, on Ojoisten ja Normiksen luokkia sijoitettava sekä Normiksen että OKL:n puolelle.  En halua tilannetta, että kaikki Ojoisten oppilaat ovat OKL:n puolella ja Normiksen oppilaat nykyisissä luokissaan. Se jakaisi meidät, se ei olisi viisasta. Toivon tässä ymmärrystä.

Nyt toivotan kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2012!

Palaan asiaan joulun jälkeen, niin sanottuina välipäivinä.