Tulevien ekaluokkalaisten tutustumispäivä on takana. Ojoisten alueen, ns. valkoiseen taloon menijät tutustuivat kouluunsa ja opettajaansa 8.5. ja Seminaarilla koulupolkunsa aloittavat ekaluokkalaiset 9.5.
Oli taas upeaa nähdä, kuinka innosta puhkuen ja vähän jännittäenkin pienet koululaiset saapuivat paikalle. Tutustumispäivät sujuivat hyvin; oppilaat näkivät tulevan opettajansa, kuten myös huoltajat ja tutustuttiin puolin ja toisin. Tarkemmin pureudutaan koulunkäynnin jaloon taitoon elokuun vanhempainilloissa, mutta on tärkeää saada jokin käsitys oppilaista sekä opettajasta jo nyt. Kiitos paikalla olleille huoltajille!
-----
Sisäilmaraporttia olemme odottaneet. Alun perin se luvattiin huhtikuun loppuun mennessä, mutta vielä raporttia ei ole julkaistu. SYK (Suomen yliopistokiinteistöt) valmistelee julkista tiedotetta ja saamme sen nähtäväksenne toivottavasti tällä viikolla. Joka tapauksessa olemme sopineet, että seuraavalla torstaitorilla 24.5. (klo 18 Norssisali, Normaalikoulun vanhan puolen 2. kerros) SYK:n edustajat tulevat kertomaan sisäilmatutkimuksen tulokset ja vastaamaan kysymyksiimme. Kannattaa tulla paikalle! Sisäilman laatu on meille erittäin tärkeää, emme halua enää toista kertaa käydä sellaista myllyä läpi, mitä Ojoisilla olemme käyneet. Palataan sisäilma-asiaan heti, kun saan tiedotteen käsiini. Julkistan sen näillä blogisivuillani sekä nettisivuillamme.
-----
OKL:n uuden puolen ruokalan remontti on jo täydessä käynnissä. Siellä on jo seinää kaatunut ja uusia pystytetty. Tämä on ensimmäinen konkreettinen remonttitapahtuma ja siksi niin merkittävä. Paljon on suunniteltu ja puhuttu, mutta nyt siellä tehdään jo oikeasti meille uusia tiloja! Tästä se alkaa! Silti jännittää, onko kaikki luvatut kohteet valmiit elokuun alkupuolella…
-----
Lukujärjestysten valmistuminen on loppusuoralla. Niiden tekeminen on ollut erittäin työlästä ja vaikeaakin, koska muuttujia on erittäin paljon. A2-kielten saksan ja ranskan sekä monien uskontojen sovittaminen on ollut erityisen vaikeaa. Selitän tarkemmin torstaitorilla. Jatkossa on pohdittava, olisiko järkevää muodostaa tulevaisuudessa luokat uudelleen aina 4. luokalla, eli tehdä luokkia kielivalintojen mukaan. Siinä olisi monia etuja. Siitäkin muutama sana torilla, mutta en ole siis nyt muodostamassa luokkia uudelleen.
-----
Juhlimme 16.5. Ojoisten koulun viimeisiä kevätjuhlia. Näyttelijä Henna-Maija Alitalo on pyynnöstämme suunnitellut upean spektaakkelin viimeiseksi juhlanäytökseksemme. Hän on harjoituttanut ja ohjannut 150 oppilasta esiintymään näytöksessä. Toivottavasti huoltajat ovat runsain määrin paikalla seuraamassa oppilaidemme upeaa esitystä.
Halusimme pitää Ojoisilla juhlat ajoissa, koska sen jälkeen aloitamme todellisen muuttoshown; pakkaamisen jne. Koko koulu laitetaan pakettiin toukokuun lopussa. 2.6. pidämme sitten vielä pienimuotoisen juhlan, jossa on kaikki muistamiset, stipendit, hymypatsaat yms. sekä odotettu Suvivirsi.

Palaan asiaan näillä sivuilla heti kun saan sisäilmaraportin tiedotteen käsiini.