Kevään viimeinen torstaitori pidettiin tällä viikolla. Saimme kuulla SYK:n edustajien ja sisäilmatutkijoiden kommentteja sekä tehdyistä, että osittain meneillään olevista sisäilmatutkimuksista. Pääpiirteittäin kaikki on varsin hyvin. Vain yhdestä luokkahuoneesta oli löytynyt hieman ohjearvoja ylittäviä tuloksia, jotka nekin voivat kuulemma johtua juuri ennen mittausta luokassa olleesta tenttitilaisuudesta. Kyseinen luokka on OKL:n 3. kerroksessa.
Enemmän otsaryppyjä aiheuttaa tieto OKL:n uuden puolen (mm. liikuntasali ja ruokala) vesivahingoista. Sisäilmasta ei ole sieltäkään löytynyt vahingollisia pitoisuuksia, mutta rakenteissa oli isoja ongelmia. Mikrobipitoisuudet rakenteissa olivat lukuisia kertoja suurempia kuin Ojoisilla on koskaan mitattu. Ongelmaa korjataan jo parhaillaan. Koko rakennus kaivetaan ympäriltään auki ja korjataan vahingoittuneet osat. Siellä ovat mm. rikkoutuneet salaojaputket aiheuttaneet tuhoja. Siksi on osa Erottajakadun koivuistakin kaadettu, koska niiden juuret vahingoittavat putkia.  
Pyysimme tiettyjä osia rakennuksesta, mm. OKL:n auditoriota, vielä tutkimusten piiriin. Hämmennystä on aiheuttanut se, että tutkimuksen tekijä tai rahoittaja SYK ei ole tehnyt lainkaan kyselytutkimusta nykyisten kiinteistön käyttäjiltä liittyen mahdollisiin oireiluihin. Se olisi ollut tärkeä tieto suunnattaessa tutkimuksia oikeisiin tiloihin. Esim. OKL:n auditoriossa on ollut paljon oireilua, mutta tiedon puutteen vuoksi se ei kuulunut tutkittaviin alueisiin. Uskon silti, että SYK tekee lupauksensa mukaisesti; tutkii tilat huolella ja korjaa kaiken mitä korjata pitää. Juhannuksen tienoilla valmistuu tutkimusten loppuraportti. Torstaitorilla pyysimme heitä laatimaan selkokielisen, lyhyehkön tiivistelmän keskeisistä tuloksista ja korjaussuunnitelmista. Lupasivat kirjoittaa, joten julkaisen sen blogissa heti kun sen saan.
----------
Torstaitorilla annoin huoltajille myös luokkien lukujärjestykset. Ne ovat myös nähtävissä nettisivullamme www.hameenlinna.fi/seminaarinkoulu kohdassa ajankohtaista. Pieniä muutoksia toki saattaa tulla vieläkin. Päivitän sinne kuitenkin aina uudet versiot, joten sieltä löytyy siis lapsesi lukujärjestys. Pienluokkien lukujärjestykset pyrin saamaan nettisivuillemme vielä toukokuun aikana.
Lukujärjestykset olivat erittäin työläät ja vaikeat tehdä, koska koulullamme on paljon mm. A2-kielen lukijoita ja samalla luokka-asteella vielä saksaa ja ranskaa. Tuntien ajankohdat tulevat väkisin päivien päähän, eikä ole niin hyvä asia oppilaan näkökulmasta. Heitin ilmoille jo ajatuksen siitä, että vuoden päästä joudumme vakavasti harkitseman sitä, että luokat muodostettaisiin osittain uusiksi 4. luokalle siten, että saksan lukijat olisivat yhdellä luokalla, ranskan lukijat toisella yms. Tämä helpottaisi huomattavasti järkevän lukujärjestyksen tekemistä ja antaisi luokan oppilaille mahdollisuuden harrastaa kieltä muillakin tunneilla, koska kaikki luokan oppilaat ovat esim. ranskan lukijoita. No, siitä lisää ensi keväänä.
----------
Meillä on ollut vuodesta 2006 hyvät suhteet ystävyyskaupunkiimme Celleen Saksassa ja erityisesti Hehlentorin kouluun. Olin siellä tällä viikolla suunnittelemassa tulevaa toimintaamme. Yhteistyömme jatkuu lokakuussa Hämeenlinnassa. Saamme vieraaksi 16 saksalaista opettajaa n. viikoksi, jolloin pidämme keskinäistä seminaaria sekä käynnistämme luokkien välisiä projekteja akselilla Hehlentorin koulu – Seminaarin koulu. Kansainvälisyyttä haluamme ja sitä tulemme myös aktiivisesti hankkimaan.
----------
Suunnitelmamme Ojoisten ja Normaalikoulun yhdistämiseksi kulkee kuin juna kohti elokuun H-hetkeä. Viime perjantaina meillä oli uuden henkilökunnan tapaaminen illanvieton merkeissä ja nyt odotamme 30.5. tapahtuvaa koko päivän kestävää tapahtumaa. Päivällä kaikki uuden Seminaarin koulun oppilaat tapaavat Pullerin kentällä tutustumispelien ja leikkien muodossa. Samana iltana järjestämme Kaupunginpuistossa Seminaarin koulun lähtölaukauksen, johon on kutsuttu kaikki oppilaat, henkilökunta, huoltajat sekä koulumme ystävät. Tilaisuus alkaa klo 18 ja tiedossa on vapaamuotoista jutustelua sekä musiikkia bändin muodossa sekä lasten että aikuisten makuun. Siellä on mahdollisuus jutella mm. tulevan opettajan kanssa, tosin ymmärrettävistä syistä kaikki opettajat eivät pääse paikalle.
Tulethan sinä perheesi kanssa? Nähdään Kaupunginpuistossa 30.5. klo 18! Tervetuloa!