Ensimmäiseksi kiitos edellisen kirjoitukseni Suunnitelmamme painotusluokista laadukkaista ja monipuolisista kommenteista. Olen sieltä poiminut jo monta ajatusta, joita aion viedä eteenpäin. Vastaan kommentteihin seuraavassa tekstissäni, jonka kirjoitan huomisen (19.1.) torstaitorin jälkeen, viimeistään lauantaina 21.1.

Nyt vain lyhyt tilannetiedotus:

Lasten ja nuorten lautakunta päätti eilen 17.1. meitä koskevia asioita

  • Koulun nimeksi tuli Seminaarin koulu. Se on hyvä valinta; historiaa kunnioittava ja ylväs nimi. Huomatkaa, että nyt nimenannon jälkeen nettisivujemme osoite on www.hameenlinna.fi/seminaarinkoulu
  • Ojoisten hankesuunnitelma hyväksyttiin. Tämä tarkoittaa sitä, että taistelu Ojoisten koulun sisäilmaongelmaa vastaan saa siis ainoan oikean ratkaisun; koulua ei kannata enää korjata ja remontoida. Ensi syksynä nykyinen koulurakennuksemme jyrätään maan tasalle ruokalaa ja liikuntasalia lukuunottamatta. Tilalle rakennetaan uusi päiväkoti ja luokat 1-2. luokkien oppilaille (4 luokkaa).

Tilaaja on päättänyt, että Ojoisten 1.-2. luokkien oppilaiden väistötilat sijaitsevat uudessa Seminaarin koulussa. Eli kaikki Ojoisten koulun oppilaat aloittavat ensi syksynä koulun Seminaarin koulussa. Näin ollen oppilasmäärä on n. 700. Ojoisten uuden rakennuksen rakentaminen kestää arviolta yhden vuoden, jonka jälkeen on täysin uudet tilat 1-2. luokkalaisille ja päiväkodille ja 1-2. luokat palaavat silloin takaisin Ojoisille.

  • Suunnitelmamme painotusluokista hyväksyttiin! Tämä on erittäin iloinen uutinen! Edellisessä tekstissäni esittelemäni painotusajatuksemme, englanti, musiikki ja kuvataide toteutuvat. Englannin painotusluokka aloittaa ensi syksynä. Joka vuosi aloitamme uuden englannin painotusluokan, joten kuuden vuoden kuluttua niitä on jatkuvasti 6 kpl. Musiikin ja kuvataiteen painotukset alkavat vuorovuosina. Olen erittäin tyytyväinen voidessamme tarjota näin kattavaa painotusta.
  • Oppilaaksiottoalueen ulkopuolelta koulussa olevat oppilaat saavat jatkaa halutessaan Seminaarin koulussa samoilla ehdoilla kuin nytkin. Heillä on ns. toissijainen oppilaaksiottopäätös, joka tarkoittaa sitä, että koulukyytejä kaupunki ei tarjoa.

Tässä siis lyhyesti uusimmat uutiset. Palataan asiaan pidemmän tekstin muodossa siis viimeistään lauantaina 21.1. Haluan lopuksi vielä kertoa, että meillä oli tänään erittäin hyvä palaveri Ojoisten ja Normaalikoulun vanhempainyhdistysten kanssa. Paikalla oli myös palvelujohtaja Mika Mäkelä. Meillä oli hyviä keskusteluja ja kannanottoja. On mahtavaa huomata, kuinka molemminpuolinen luottamus kasvaa tapaamistemme myötä ja koulun rakentaminen yhdessä ja yhteistyössä on totta. Suuri kiitos paikallaolijoille!