Sain eräässä blogikommentissa palautetta, että ”kovin hidasta tämä rehtorin blogikirjoittelu”. Tervehdin kommenttia tyytyväisenä, koska sehän tarkoitta, että blogia luetaan ja jopa odotetaan. Olen pahoillani kommentoijalle, että olen ollut hidas. Se on nimittäin totta. Vielä keväällä olisin kirjoittanut heti torstaitorin jälkeen. Selittely on turhaa, olen ollut kai hieman väsynyt. Totta puhuakseni tämä puristus joulukuun alusta koulun alkuun ja sen jälkeenkin on ollut varsin uuvuttava. Koska koulumme luontivaihe oli erittäin kovaa työtä ja annoin sille paljon myös vapaa-aikaani, oli torstaitorilla erittäin miellyttävää huomata, että huoltajat antoivat koulunaloitukselle ja siinä onnistumisellemme selkeän tuen ja positiivista palautetta. Huolenaiheita oli oikeastaan vain kaksi.

Toinen oli edelleen liikenne ja toinenkin oli liikenne, joka ilmeni sopimattomien bussiyhteyksien muodossa. Liikenneasioita on saatu paljon eteenpäin. Rohkenen väittää, että olemme saaneet/tulemme saamaan aikaiseksi konkreettisia parannuksia nyt jo syksyn aikana. Parannuksia, joita olisi voitu tehdä jo edellisen käyttäjän aikana. Kaupunki on saanut paljon kritiikkiä siitä, että liikenneparannukset Seminaarin ympäristössä ovat toteutuneet liian hitaasti. Kärsimättömänä miehenä olen osittain samaa mieltä. Meiltä on kuitenkin unohtunut, että samat ongelmat ovat olleet olemassa jo vuosikausia. Niitä ei edellinen kiinteistön käyttäjä ratkaissut. Miksei? Ne olivat ratkaistavissa jo silloin. Nyt kaupunki ratkaisee ne tämän syksyn aikana. Olkaamme siis tyytyväisiä.
Kaikki tehdyt ja tehtäväksi suunnitellut toimet esittelemme to 30.8. klo 18-19.30 liikenneaiheisessa vanhempainillassa entisen OKL:n isossa auditoriossa.
•Liikenneturvallisuudesta tilaisuudessa kertoo Liikenneturvan kouluttaja Minna Nordström.
•Hämeenlinnan kaupungin edustaja Eija-Liisa Dahlberg (tilaajapäällikkö, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut)
tulee kertomaan tulevista liikennejärjestelyistä Seminaarin koulun alueella.
•Paikalla on myös poliisin edustus
Tule ihmeessä paikalle! Myöhemmin syksyllä järjestämme koulun asioihin liittyvän vanhempainillan. Siitä vähän myöhemmin.
---------------------------------
Koulua on nyt käyty kaksi viikkoa. Tiettyjä rutiineja rupeaa jo näkymään. Olen ollut tyytyväinen aloitukseemme. Loistava henkilökuntamme on toiminut osittain puutteellisissa ”systeemeissä” kiitettävällä tavalla. Kestää tovin, ennenkin kaikki toimii moitteettomasti.
Yleisistä tiloista puuttuu vielä kalusteita, mutta luokkien tilanteet ovat hyvät. Teknisen työn saleja emme vielä ole pystyneet kalustamaan (koneet). Tarjouspyynnöt on lähetetty ja joitakin jo saatu takaisinkin. Myöhemmin saamme myös teknisen työn erittäin hyvään iskuun. Musiikin luokatkin ovat jo käytössä.
Enää puuttuu oikeastaan liikuntasalit. Pienen salin saamme kohta käyttöön, mutta isoa salia joudumme odottamaan vielä tovin. Virallisia rakennetutkimustuloksia emme ole saaneet, mutta epäviralliset kylläkin. Iso liikuntasali on tiensä päässä. Siellä on merkittäviä ongelmia rakenteissa, kosteus- ja itiöongelmia. Suomeksi sanottuna siis homeongelma. SYK on käynnistänyt jo korjaustyöt, jotta voisimme käyttää salia vielä yhden talven. Toiveemme on, että sali saadaan tekohengitettyä siihen kuntoon, että voimme järjestää opetusta salissa vielä yhden talven. Selvää on, että sali menee keväällä täydelliseen remonttiin. Kirjoitan teille täydellisemmän tiedotteen salin ongelmista ja sen ratkaisusta kun sen saan. Hyvää ja huonoa siis. Saamme ensi vuonna uuden liikuntasalin, mutta tänä vuonna joudumme kamppailemaan salin ongelmien kanssa. Minulle oli yllätys, että sali niin huonossa kunnossa.
Tilojen omistaja SYK on toiminut erittäin vastuullisesti ja olen vakuuttunut, että pääsemme syksyllä sisäilmastollisesti turvalliseen liikuntasaliin ja seuraavana syksynä täysin uuteen!

Nähdään torstaina liikennevanhempainillassa!