Kesähelteitäkin on saatu jo kokea, mutta rekrytointeja tehdään Seminaarin kouluun edelleen. Kuluneella viikolla valitsimme kolmannen kielten opettajan (englanti, venäjä), koko lukuvuoden äitiyslomasijaisen sekä resurssiopettajan.

Kielten opettajaksi haki 16 henkilöä, joista neljä kutsuttiin haastatteluun. Hakijat olivat erittäin hyvätasoisia. Valituksi tuli Maria Niinikoski. Hän olisi päässyt virkaan muuallekin, mutta onneksemme hän valitsi koulumme. Venäjän opetusta meillä ei vielä ensi syksynä ole, mutta ehkä jo seuraavana. Tässä opettajavalinnassa halusimme katsoa jo tulevaisuuteen. Hämeenlinnassa pitää saada käyntiin myös korkeatasoinen venäjän kielen opetus ja jatkumo yläkouluun. 
Äitiyslomasijaisuuteen olin aikaisemmin valinnut jo Marleena Roosin. Kesän kynnyksellä hän kuitenkin päätti mennä toiselle paikkakunnalle, joten paikkaan oli haettava uusi opettaja. Hakijoiden joukosta valitsimme luokanopettaja Outi Peltosen. Outi on ollut aikaisemmin töissä mm. Jukolassa ja saanut työstään kovasti kehuja. Mihin luokkaan Outi menee? Vaihtoehtoina (ilman opettajaa) oli tuleva 4C tai tuleva 6A. Luokka 6A on Marleena Roosin nykyinen luokka, joten Marleenan jatkaessa hän olisi luonnollisesti jatkanut oman luokkansa kanssa. Kun niin ei käynyt, on mahdollisuus pohtia tarkemmin. Päädyin pohdinnan jälkeen siihen, että koko vuoden sijainen Outi Peltola ottaa 4C-luokan johdettavakseen. Siihen on monia syitä, joita en voi tässä lähteä enemmän avaamaan. Luokkien kokonaistilanne on tässä ratkaisevaa.
 
Kuka siis 6A-luokalle jatkamaan Marleena Roosin työtä? Siihen luokkaan opettajaksi tulee Jukka Virtanen, mutta hän on virkavapaalla joulukuun loppuun asti. Jukka on joulukuun loppuun saakka Ruununmyllyn koulun vs. rehtorina. Syyslukukauden ajaksi tarvitsemme siis sijaisen 6A-luokkaan. Minulla on siihen jo ehdokkaita, mutta julkaisen nimen ensi viikolla.
 
Meillä on mahdollisuus palkata myös resurssiopettaja. Se tarkoittaa sitä, että ko. opettaja toimii luokassa toisena opettajana, eli saamme tietyille tunneille kaksi opea luokkaan. Tarvetta on monilla tunneilla, mutta erityisesti suuren oppilasmäärän takia enkkupainotteisella 1A-luokalla (25 oppilasta). Resurssiopettajaksi palkkasimme koko lukuvuodeksi Sari Vajavaaran. Hänellä on myös tekstiilityön opettajan kelpoisuus, joten varmasti saamme hänestä hyvää apua myös käsityörintamalla.
Tervetuloa uudet opettajamme Maria, Outi ja Sari Seminaarin kouluun!
Ratkaisematta on siis enää Jukka Virtasen sijaisuus syyslukukauden ajaksi, pari pienempää sijaisuutta elokuulle sekä toisen autismiopettajan nimi. Hyvältä näyttää.

30.5. iltatilaisuudestamme Kaupunginpuistossa on tehty mainia video. Se on nähtävillä sivuillamme www.hameenlinna.fi/seminaarinkoulu Käy katsomassa!

Rakennustyöt koululla jatkuvat kiivaina joka päivä, myös viikonloppuisin. Moni tila on jo muuttunut totaalisesti. Sekin näyttää hyvältä!
Mukavaa loman jatkoa niille, joilla lomaa on.