Tämä viesti koskee lähinnä Ojoisten alueen 1. luokkalaisia ja heidän huoltajiaan, mutta toki tiedoksi kaikille.

Paljon keskustelua on aiheuttanut mm. oppilaiden turvallisuus koulumatkan aikana, sekä ”pallottelu”. Pallottelulla tarkoitan sitä, että mikäli 1. luokkalaiset aloittavat koulutaipaleensa Seminaarin koulussa, palaavat he 2. luokalle takaisin Ojoisten uuteen päiväkoti/koulurakennukseen palatakseen jälleen takaisin Seminaarin koululle 3. luokalle.
Minulla on nyt tarjota vaihtoehto 1. luokkalaisten sijoittamiselle. Pystymme sijoittamaan tulevat 1. luokkalaiset nykyiseen koulukokonaisuuteemme kuuluvaan ns. valkoiseen taloon (Veteraanipolku 2, terveyskeskustalo) ensimmäiseksi vuodeksi. Tässä mallissa he siirtyisivät valkoisesta talosta uuteen Ojoisten päiväkoti/koulukiinteistöön, heti kun se on mahdollista, eli toiselle luokalle. 3. luokalle siirrytään sitten Seminaarin koululle.
Valkoisessa talossa meillä on tällä hetkellä autismiopetusta (kaksi ryhmää), eha-opetusta (yksi ryhmä) sekä yksi 2. luokka. Nämä kaikki em. luokat siirtyvät Seminaarin kouluun, eli kiinteistö tyhjenee.
 
Tämä malli on mahdollista, mutta tarvitsen ehdottomasti teidän mielipiteenne. Tule kuuntelemaan em. vaihtoehdosta mitä se käytännössä tarkoittaa sekä antamaan oma, erittäin tärkeä mielipiteesi. Nyt voi vaikuttaa konkreettisesti! Tämä malli toteutetaan, mikäli te huoltajat koette sen hyväksi. Teen päätökseni ojoislaisten 1. luokkalaisten koulusijoituksesta hyvin pitkälti mielipiteenne perusteella, eli läsnäolonne on erittäin tärkeää.
 
Pahoittelen kiireistä aikataulua. Tämä vaihtoehto mahdollistui vasta juuri ja oppilaaksi ilmoittautuminen alkaa jo helmikuun alusta. Saatte kouluunilmoittautumisohjeet lähipäivinä.
Tilaisuuteen mukaan olen kutsunut luokanopettaja Erja Airistola-Mäkisen, joka on toinen 1. luokan opettajista, mikäli
1. luokat ensi syksynä Valkoisessa talossa ovat.
Tilaisuus järjestetään Valkoisessa talossa, Veteraanipolku 2 (Ojoisten terveyskeskustalo) keskiviikkona 1. 2. klo 18.00.
Samaan kellon aikaan ovat Ojoisten huoltajat kutsuneet koolle oman palaverinsa koskien 1.-2. luokkien koulumatkaa. Nämä tilaisuudet eivät ole kilpailevia, vaan voivat olla ratkaisun antavia. Tule ensin Valkoisen talon palaveriin ja päätätte sitten, onko tarvetta vielä huoltajien kokoontua.
Tervetuloa!